baner-top-ok

OBSAH


Zmena výšky platieb 2023

stiahnuť  2 -removebg-preview

 









Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci...


na začiatku nového kalendárneho roka Vám všetkým prajeme veľa zdravia, šťastia, spokojnosti a elánu. Nech dokážeme spoločne zvládať neľahké výzvy, ktoré nás v tomto novom roku čakajú... iste preveria odolnosť každého z nás.

Dovoľujeme si Vás upozorniť na zmeny, ktoré súvisia so zmenou VZN ohľadne platieb za ŠKD a stravu v školskej jedálni. Prosíme Vás preto u zmenu trvalých príkazov na platby za obedy a školský klub detí nasledovne:

OBEDY:

Podľa nových finančných pásiem vydaných MŠVVaŠ SR a podľa platného Všeobecno- záväzného nariadenia mesta Skalica sa od 1.1.2023 upravuje výška príspevku na stravovanie nasledovne:

I. stupeň – 1,50 € na nákup potravín + 5,- € režijné náklady mesačne paušálne
II. stupeň – 1,70 € na nákup potravín + 5,- € režijné náklady mesačne paušálne

Rodičom, ktorí platia formou trvalého príkazu odporúčam nastaviť sumu na:
I. stupeň 35,-€ mesačne (prepočet na 20 dní + 5,- € réžia)
II. stupeň 39,-€ mesačne ( prepočet na 20 dní + 5,- € réžia)

Rodičia, ktorí platia pomocou aplikácie EDUPAGE v sekcii Platby uvidia výšku platby , ktorú treba uhradiť.

Ak žiakovi vznikne nárok na dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v zmysle zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, zákonný zástupca žiaka základnej školy, ktoré spĺňa podmienky uvedené v tomto zákone, uhrádza mesačný príspevok znížený o poskytnutú dotáciu. Dotácia na stravu predstavuje sumu 1,30 € na jeden obed. Žiak uhrádza aj režijné náklady v sume 5,- € mesačne paušálne.
Ak žiak žije v domácnosti, kde sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, uhrádza mesačný poplatok znížený o poskytnutú dotáciu vo výške 1,30 € na jeden obed. V takomto prípade žiak režijné náklady neuhrádza. Zákonný zástupca neplnoletého žiaka musí o poskytnutie dotácie písomne požiadať.
Prosíme o dodržiavajte termínu splatnosti za obedy. Strava sa uhrádza mesačne vopred.
Do posledného dňa v mesiaci je treba poslať platbu na budúci mesiac.
Príklad: do 31.1.2023 musí byť zaplatená platba na mesiac február 2023.

ŠKD:

ZMENA POPLATKU od 1.1.2023

Na základe zmeny VZN sa od januára 2023 mení výška poplatku zákonného zástupcu na činnosť ŠKD z pôvodných 10 € na 15 € na žiaka / mesiac.

Mesačný príspevok žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia 7 € mesačne.

Mesačný príspevok žiakov v hmotnej núdzi za splnenia podmienky paragrafu 4 ods. 2 zo VZN 0 €.

Každú zmenu v stravovaní a ŠKD (trvalé odhlásenie) treba obratom nahlásiť vedúcej školskej jedálne Miroslave Šohajdovej a vedúcej ŠKD Ivete Ferenčákovej.

Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

Vedenie školy